Länkad flagga: Rysk sida om SSiM  Länkad flagga: Dansk sida om SSiM  Länkad flagga: Engelsk sida om SSiM 
Aktuellt

Filmvisning: Long Distance Love

I samband med SSiM:s kulturvecka bjuder vi in föräldrar och andra vuxna till filmvisning i skolans matsal kl. 18. Det är SVT:s korrespondent Elin Jönsson som kommer att visa sin och Magnus Gerttens prisbelönta dokumentärfilm "Long Distance Love".

 

Filmen skildrar 18 åriga Alisher, som gifter sig med Dildora en varm augustidag 2006. Deras smekmånad blir kort. Alisher måste resa iväg till Moskva för att försöka försörja sin familj. Avståndet från hans hemstad i södra Kirgizistan och Moskva är långt - 3500 km. I Moskva möter Alisher den hårda ryska verkligheten. Slavlöner, omänskliga boendevillkor och rasistiska demonstrationer på gatorna. Hemma i Kirgizistan väntar hans fru Dildora och hans föräldrar på pengar. I maj 2007 föds Alisher och Dildoras förstfödde son - ett barn som Alisher än så länge bara sett på bild.

 

Elin Jönsson kommer själv att medverka för att prata om och svara på frågor om filmen. Vi bjuder på lättare förtäring. Anmälan senast måndagen den 19 november till madeleine.brink@ssim.nu.

 


Datum: 2012-11-21


« Tillbaka till nyhetsarkivet
 

Producerad av InternetForm AB