Länkad flagga: Rysk sida om SSiM  Länkad flagga: Dansk sida om SSiM  Länkad flagga: Engelsk sida om SSiM 
Förskola 2-5 år

Verksamheten på förskolan Vildhunden

I fina barnanpassade lokaler och med daglig utelek på en stor gård med lekplats, fotbollsplan, och sandlådor finns Svenska skolans förskola Vildhunden för barn mellan 2 och 5 år. 

Vi arbetar i små barngrupper, med hög personaltäthet och alltid med utbildad personal.
Förskoleverksamheten följer svensk läroplan och lägger stor vikt vid språk, lek och lustfyllt lärande. 

En trygg miljö för ditt barn

Förskolan har två trevliga rum, anpassade för lek och kreativt skapande. Dessa är belägna på samma plan som övriga skolan. Vi har tillgång till skolans gymnastiksal, bibliotek, matsal, mm.

Språk på förskolan

Svenska är det språk vi talar på förskolan, men många av våra barn är flerspråkiga. Detta gör att vi arbetar med språkutveckling genom t.ex. rim, ramsor, sånger, sagor och lekar. Här är det naturligt att barnen tidigt bekantar sig med andra språk. De börjar redan på förskolan att lära känna enkla ord på engelska och varje vecka har vi lek- och lärstund på engelska tillsammans med finska förskolan. Barnen har också rysk- och engelskundervisning med Valja.

Öppna förskolan

 

En dag i månaden har vi Öppen Förskola. Då är föräldralediga välkomna med sina barn för lek, sångstund och svenskt fika.

 

 

 

Samarbete med skolan

Vildhundarna deltar ofta i aktiviteter tillsammans med de äldre barnen. Teman, utflykter och luciatåg är bara några exempel. Hos oss är det viktigt att barnen känner samhörighet oavsett ålder.

Kontakt

Välkommen att höra av dig med frågor till vår förskollärare Julia: julia.hrisanfov@ssim.nu

eller rektor Maria: rektor@ssim.nu +7 903 156 25 56

 

 

 

Producerad av InternetForm AB